Produzenje i uvecanje penisa - Medical centarSeksualna hirurgija se razvila pre 7-8 godina, podstaknuta hirurzima. Treba razlikovati dva slučaja: kod nekih pacijenata treba korigovati mikropenis, priznat kao takav. To je onda hirurški zahvat. U tom slučaju penis osim problema veličine ima i problema sa funkcijom. Ako je polni organ standardan, onda se radi plastična hirurgija. Ovaj drugi tip pacijenta želi da poveća veličinu svog polnog organa zbog vizuelnih efekata. Taj korak koji muškarac želi da preduzme je istovetan sa željom žena da povećaju obim grudi.
Hirurškim putem penis se može produžuti putem implanata ili podebljati pomoću masnog tkiva ili silikona.
Penis se nastavlja od korena prema anusu još kojih 4-5 centimetara. Hirurškim putem se zahvatom produžava taj nevidljivi deo.
Stavljanje polutvrde proteze za penis je intervencija rezervisana za mikropenise i omogućava, osim povećanja od nekoliko centimetara po dužni, povećanje erekcije. Stavlja se u testise. Za dobijanje u obimu uzima se salo iz nekog dela tela, na primer iz stomaka, i ubrizgavanje u penis (pod lokalnom anestezijom) ce povećati penis u proseku za 3 do 5 cm u obimu.

Povratak društvenim aktivnostima: nakon par dana moguć povratak kancelarijskom poslu, teže fizičke aktivnosti se ne preporučuju 3 nedelje nakon operacije, obavezna je seksualna abstinencija od 5 nedelja.

Puštanjem penisa sa ligamenata koji povezuju stidnu kost i testise (pod potpunom anestezijom), dobija se organ duži za 2 cm u proseku, u opuštenom položaju (prema istraživanju rađenom na leševima), ali rezultat varira od pacijenta do pacijenta. Ne postoji nikakava estetski kontraefekat. Erekcija je nestabilna u jednom od pet slučajeva. Pažnja: dužina penisa u erekciji nije povećana. Stavljanje polutvrde proteze za penis je intervencija rezervisana za mikropenise i omogućava, osim povećanja od nekoliko centimetara po dužini, povećanje erekcije. Stavlja se u testise.